Nişastalı Pasta
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 45dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 5 yumurta
- 11 çorba kaşığı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 200 gram buğday nişastası
Hazırlanışı
Yumurta, şeker, kabartma tozu ve buğday nişastası çırpılır. Oluşan karışım ikiye bölünerek iki aynı ebat (mümkünse yuvarlak) borcama yağlı kağıt üzerine dökülerek pişirilir. Hamur pişerken farklı bir kapta süt, şeker ve un karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten indirdikten sonra 1 bardak süt ve 1 paket krem şanti de çırpılarak muhallebiye eklenir ve karıştırılır. İki hamurda piştikten ve sıcağı gittikten sonra üzerleri süt ile ıslatılır. Muhallebinin bir kısmı arasına, kalanı da üzerine dökülür. 1 bardak su ile ahududu sos hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Sonra pastanın üzerine dökülerek servis yapılır.
NOT: Benim severek yaptığım, çok pratik bir pasta. Hem hazırlanışı fazla zaman almıyor hemde içesinde yağ olmadığı için hafif ve sağlıklı bir pasta. Umarım sizlerde dener ve seversiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder