Muhteşem Maklube Yapılışı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 250 g kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 4 küçük patates
- 1 büyük soğan
- Tuz
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 4 su bardağı kaynar su
Hazırlanışı
Pirincimizi iyice yıkayıp sıcak suda bekletiyoruz. Etimizi kavurup kenara alıyoruz. Patateslerimizi soyup yuvarlak şekilde doğruyoruz. Zeytinyağını kızdırıp patateslerimizi kızartıyoruz. Soğanımızı da yuvarlak bir şekilde ince ince doğruyoruz. Pişirme tenceremizin kenarlarının düz olmasına dikkat edelim. Ters çevirdiğimizde sorun olmasın:) Tenceremizin dibine etlerimizi yayıyoruz. Suda bekleyen pirinçimizi iyice süzüp çok az etlerimizin üzerine yayıyoruz. Bir sıra patates bir sıra soğan dizip pirincimizin yarısını yayıyoruz. Tekrar bir sıra patates bir sıra soğan dizip kalan pirincimizi yayıyoruz. 5-6 çay kaşığıyla tereyağı ekliyoruz pirinçlerimizin üstüne. 4 su bardağı kaynar suyunu ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Bu arada salata malzemelerimizi doğrayıp tuzunu, limonunu ve azıcık zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. Yoğurdumuzu çırpıyoruz. Pişen yemeğimizin altını kapatıp kağıt peçete serip dinlenmeye bırakıyoruz. Sunum için küçük bir sini yada tepsiye tenceremizi ters çevirip yemeğimizi sunuma alıyoruz. Kenarlara salatamızı ve yoğurdumuzu yayıp servis ediyoruz. Muhteşem bir lezzet, kesinlikle tavsiye ederim:) Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder