Tahinli Çörek
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı süt
- 75 gr tereyağı
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 3-4 su bardağı)
Hazırlanışı
Un, şeker, tuz ve mayayı karıştırın. (Önce 3 su bardağı kadar un koyun, sonra gerektikçe katarsınız) Ortasını açıp sıvı yağ, ılık süt ve erimiş tereyağını koyun. İyice yoğurup özlü bir hamur elde edin.Hamurunuz yoğurdukça elinize yapışmayacaktır. Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edince 1 saat üstünü örtüp dinlendirin. İç malzemenizi hazırlayın. Tahin ve şekeri çatal yardımı ile ezin, isterseniz biraz sıvı yağda ekleyebilirsiniz. Hamuru tekrar yoğurup 12 parçaya bölün. İlk bezeyi 2 cm kalınlığında açıp fırça ile tahinli içten sürün, 2. bezeyi de aynı şekilde yapıp diğerinin üzerine koyun. 3. bezeyi açıp tahin sürmeden diğer ikisinin üstüne koyup el ile yanlardan çekerek uzatın. En son 3. katın üstüne de tahin sürün ve uzun taraftan ikiye kesin. Kestiğimiz parçayı rulo yapıp el ile sağ sol yaparak burgu yapın. Gül şekli verip tepsiye dizin. Kalan diğer bezelerde 3 kat olacak şekilde aynı işlemi uygulayın. 30 dakika tepside dinlendirin. Yumurta sarısı ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder