Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Temmuz 2014 Salı

Tantuni

NefisYemekTarifleri-ldcqfcN6P

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 500 gram minik doğranmış dana veya kuzu eti
  • 3 adet domates
  • 4 adet biber
  • Kekik
  • Sumak
  • Pul biber
  • Tuz
  • Su
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Etlerimiz kuşbaşı etin yaklaşık 3/1 i kadar olmalıdır. Etlerimizi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz (su miktarını biraz arttırabilir, pilav ve çorbanızda kullanabilirsiniz.) Ocağın altını yakıp etlerimizi haşlıyoruz. Bu sırada domates ve biberlerimizi etlerden daha küçük olacak biçimde minik minik doğrayıp baharat ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Etlerimiz haşlandıktan sonra suyunu süzüp ayırıyoruz. Haşlanan etleri tekrar tencereye alıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Bu sırada ara sıra, kaşıkla azar azar et suyundan ekliyoruz. Böyle yaparsak etimiz yanmaz kurumaz daha yumuşak ve lezzetli olur. Tuz ve az kekik ile etimizi bir kere daha çevirdikten sonra altını kapatıyoruz. Ben pilav yanında servis yapmayı tercih ettim ama dileyen biraz tantuni biraz domates ve biber karışımından ekleyip sararak servis yapabilir veya benim gibi domates ve biber karışımıyla eti karıştırıp pilav yanına servis yapabilir. Afiyet olsun.

Tantuni

Tantuni

Tantuni

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz