Tantuni
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 500 gram minik doğranmış dana veya kuzu eti
- 3 adet domates
- 4 adet biber
- Kekik
- Sumak
- Pul biber
- Tuz
- Su
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Etlerimiz kuşbaşı etin yaklaşık 3/1 i kadar olmalıdır. Etlerimizi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz (su miktarını biraz arttırabilir, pilav ve çorbanızda kullanabilirsiniz.) Ocağın altını yakıp etlerimizi haşlıyoruz. Bu sırada domates ve biberlerimizi etlerden daha küçük olacak biçimde minik minik doğrayıp baharat ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Etlerimiz haşlandıktan sonra suyunu süzüp ayırıyoruz. Haşlanan etleri tekrar tencereye alıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Bu sırada ara sıra, kaşıkla azar azar et suyundan ekliyoruz. Böyle yaparsak etimiz yanmaz kurumaz daha yumuşak ve lezzetli olur. Tuz ve az kekik ile etimizi bir kere daha çevirdikten sonra altını kapatıyoruz. Ben pilav yanında servis yapmayı tercih ettim ama dileyen biraz tantuni biraz domates ve biber karışımından ekleyip sararak servis yapabilir veya benim gibi domates ve biber karışımıyla eti karıştırıp pilav yanına servis yapabilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder