Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Temmuz 2014 Salı

Yassı Kadayıf Tatlısı

NefisYemekTarifleri-WPULqG1vi

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 750 gr yassı kadayıf
  • ceviz-fındık içi (iri kıyılmış)
  • 4 yumurta

Hazırlanışı

Öncelikle şeker ve su kaynatılır, ocaktan inmeye yakın limon sıkılarak şerbet hazırlanır. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
Kadayıfların bir kısmının içine ceviz veya fındık kırığı konarak poğaça gibi kapatılır, kenarları bastırılarak sıkıştırılır. Bir kısmı da olduğu gibi bırakılır. Bu hazırlama işlemi tamamlanınca bir kenarda çırpılan yumurtaya bulanarak kızartma işlemine geçilir.
Kızaran kadayıflar soğuk şerbetin içine atılır ve kadayıfların tamamı bitene kadar bu işlem devam ettirilir. Kızartma işlemi bitince ara sıra tatlılar tersyüz edilerek şerbeti tam manasıyla çekmesi sağlanır. Soğuyunca servis tabağına alınır ve dilediğiniz malzeme ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun

Yassı Kadayıf Tatlısı 1 Yassı Kadayıf Tatlısı 2 Yassı Kadayıf Tatlısı 3

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz