Yassı Kadayıf Tatlısı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 750 gr yassı kadayıf
- ceviz-fındık içi (iri kıyılmış)
- 4 yumurta
Hazırlanışı
Öncelikle şeker ve su kaynatılır, ocaktan inmeye yakın limon sıkılarak şerbet hazırlanır. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
Kadayıfların bir kısmının içine ceviz veya fındık kırığı konarak poğaça gibi kapatılır, kenarları bastırılarak sıkıştırılır. Bir kısmı da olduğu gibi bırakılır. Bu hazırlama işlemi tamamlanınca bir kenarda çırpılan yumurtaya bulanarak kızartma işlemine geçilir.
Kızaran kadayıflar soğuk şerbetin içine atılır ve kadayıfların tamamı bitene kadar bu işlem devam ettirilir. Kızartma işlemi bitince ara sıra tatlılar tersyüz edilerek şerbeti tam manasıyla çekmesi sağlanır. Soğuyunca servis tabağına alınır ve dilediğiniz malzeme ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder