Yoğurt Çorbası Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 7 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Kuru nane
- Tuz
Hazırlanışı
Tencereye suyu ekleyin ve su kaynadıktan sonra pirinçi koyun. Un, yoğurt ve yumurtayı bir kapta karıştırın ve onu da tencereye ekleyin, kıvama gelene kadar karıştırın. Altını kapatmadan önce nanesini koyun. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin. Afiyet olsun
Not: Tuzunu pişerken eklerseniz yoğurt kesilebilir bu yüzden altını kapattıktan sonra ekleseniz daha iyi olur.
0 yorum:
Yorum Gönder