Elmalı Baklava
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 8 adet elma rendesi
- 1 bardak ceviz içi
- 14- 18 adet baklavalık hazır yufka
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmayı rendele ve suyunu sık, hazır olan elma rendesine tarçın, toz şeker, ceviz içi ilave et karıştır.
İstediğin kadar yufkayı tepsiyi zeytinyağı sürüp ıslatarak tepsiye ser ve her katın arasına zeytinyağı sür.
Yufkaların ortasına içi yerleştir ve üstünü de ayni sayıda yufkayla kapat.
Hazırladığın baklavayı dilimle ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdir.
190 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişir. Pudra şekeri ile servis yap.
0 yorum:
Yorum Gönder