Krepli Kebap
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1. 5 su bardağı süt
- 4 tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
Hazırlanışı
Krep malzemelerini çırpma kabına alıp çırpalım. Boza kıvamına olunca krep malzememiz pişirmeye hazır. Kızgın krep tavasına silikon fırçayla az yağ sürüp bir kepçe oranında tavaya döküp krepleri pişirelim. 6-7 tane krep çıkıyor bu malzemeden. Krepler kenarda beklesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletelim ki acı suyu çıksın. Küp küp doğradığımız kabak ve patlıcanları kızartalım. Bir yandan da yanmaz tavamızda az yağda soğanlarmızı rengi dönene kadar ekleyelim. Ardından kuşbaşı tavularımızı da ekleyip iyice soteliyelim. Salçayı da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kızarttığımız sebzeleri ekleyelim. Bezelye, mısırı ve baharatları da ekleyip altını kapatalım. Bir kaseye krepi koyup için yaptığımız harçtan 2-3 kaşık doldurup bohçalayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevirip dizelim. Hepsini böyle yaptıktan sonra hepsine birer kürdan batıralım. Rendelediğimiz kaşarı birer tutam kreplerin üzerine koyalım. Kürdanlara küçük birer biber dilimi de takalım. Ve fırınlayalım. Biberler ve kaşar kızarınca tepsimizi fırından alalım. Kenarda tereyağını tavada eritip üzerine salçayı ekleyip kavuralım. Bir tutam tuz serpip salçalı sosumuzu birer tatlı kaşığı ile kreplerin üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder