Sac Kebabı Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3-4 tane orta boy domates
- 4-5 adet dolma (veya sivri) biber
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gram ufak doğranmış kuşbaşılık et (kuzu eti tercih edilir)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kadarda domates salçası
- pulbiber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
Düdüklü tencere de ortalama 20 dakika kadar kuşbaşılık eti haşlıyoruz. Et pişerken domateslerin kabuğunu soyup, küçük ve küp küp doğruyoruz. Biberler irice doğranır. Soğanı enine ikiye bölüp ince yarım halka şeklinde doğruyoruz. Et piştikten sonra eğer varsa sac kebabı tepsisi yoksa da yayvan bir tencerede önce tereyağında soğanı kavuruyoruz. Sonra sırasıyla biberi Salçaları koyup bir müddet karıştırarak biberin kavrulmasını sağlıyoruz. Daha sonra domatesi ve doğranmış sarımsağı ekleyip suyunu çekinceye kadar ki biraz dibinde suyu kalınca ekmeği banmak için güzel oluyor. Yaklaşık 20 dakika kadar kısık ocakta ağzı kapalı olacak şekilde pişiriyoruz. İsteyen piştikten sonra üzerine küçük doğranmış maydanoz ekleyebilir. Afiyet olsun. Yanında da pirinç pilavı olsun:)))
0 yorum:
Yorum Gönder