Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
10 Eylül 2014 Çarşamba

Vişneli Cevizli İrmik Tatlısı

NefisYemekTarifleri-0Fx4dgYXY

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler


Hazırlanışı

Puding ve vişne suyu karıştırılır. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra bir borcama veya kek kalıbına dökülür (kalıbı ıslatınız) ve buzluğa atılır. 20 dakika kadar bekletilir. İrmik, süt ve 1 bardak şeker karıştırılır ve hafif koyu bir kıvam alana kadar kaynatılır. Ufak bir kasede nişasta, sahlep ve kalan yarım bardak şeker karıştırılır. Ve kaynayan süte eklenir ve karıştırılır. 5 dakika sonra ocaktan alınır. Üzerine vanilya ve ceviz eklenip karıştırılır. Biraz ılıyınca vişneli jolemizin üzerine dökülür. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra bir tepsi veya kapak yardımıyla ters çevirip dilimlere ayrılarak servise hazır edilir. Afiyet olsun.

Vişneli Cevizli İrmik Tatlısı

Vişneli Cevizli İrmik Tatlısı 1

Vişneli Cevizli İrmik Tatlısı 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz