Vişneli Cevizli İrmik Tatlısı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Puding ve vişne suyu karıştırılır. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra bir borcama veya kek kalıbına dökülür (kalıbı ıslatınız) ve buzluğa atılır. 20 dakika kadar bekletilir. İrmik, süt ve 1 bardak şeker karıştırılır ve hafif koyu bir kıvam alana kadar kaynatılır. Ufak bir kasede nişasta, sahlep ve kalan yarım bardak şeker karıştırılır. Ve kaynayan süte eklenir ve karıştırılır. 5 dakika sonra ocaktan alınır. Üzerine vanilya ve ceviz eklenip karıştırılır. Biraz ılıyınca vişneli jolemizin üzerine dökülür. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra bir tepsi veya kapak yardımıyla ters çevirip dilimlere ayrılarak servise hazır edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder