Karnabahar Mücveri
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Öncelikle bu tarifi kabak sevmeyen veya mücveri tutturmayı beceremeyenlere tavsiye ederim.
İlk olarak karnabahar çiçeklerini hafif iri kalacak şekilde ayırıp tencerede haşlayalım. Pişen karnabaharları bir kabın içine süzüp büyük bir bardağın altıyla hafifçe ezelim. Bu arada süzdüğünüz suyun da çorbasını yapabilirsiniz. Tarife dönecek olursak ezdiğimiz karnabahara yumurta, maydanoz, un, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştıralım. Tavaya yağımızı döküp kızınca harcımızdan kaşık yardımıyla yağın üzerine döküp düzleştirelim. Orta ateşte kızartmanızı tavsiye ederim. İki tarafı da kızaran mücverleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder