Şakşuka Tarifi
Şakşuka Tarifi
Malzemeler
2 Adet Patates2 Adet Kabak
2 Adet Patlıcan
5 Adet Köy Biberi
5 Adet Kırmızı Biber
Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Sosu İçin:
5 Diş Sarımsak
5 Adet Domates
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Şakşuka için öncelikle sebzeleri doğrayarak başlıyoruz. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım. Patatesleri ve kabaklarıda küp küp doğrayalım. Daha sonra köy biberlerinide ufak ufak doğrayıp kızartmaya hazır hale getirelim. Kızartma tenceresine yağımızı bol miktarda alarak sırasıyla kızartalım. Tuz ilave etmeyi unutmayalım. Sebzeler kızarana dek kırmızı biberlerimizi hazırlayalım. İkiye bölerek çekirdeklerini çıkaralım ve en son biberlerimizi kızartıp kızarttığımız sebzeleri karıştırarak içlerine dolduralım. Sosu için domateslerin kabuklarını soyup ardından ufak ufak doğrayalım ve tavamıza bir miktar yağ ekleyerek sarımsak ve domatesleri alalım. Tuz ilave ederek pişirelim ve pişen sosu kızartmalarımızın üzerlerine gezdirelim. Dilerseniz kırmızı biberleride ufak doğrayarak kızartılmış sebzelere ilave ederek büyük servis tabağında sos gezdirilerek sunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder