Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Açma

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 30dk

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe sade soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(akı içine sarısı dışına)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Alabildiğince un
  • Açmak için yumuşak bir adet margarin

Açma Tarifi Yapılışı

Öncelikle; ılık süt, yaş maya ve şekeri iyice karıştırıyoruz homojen hale geldikten sonra un haricindeki bütün malzemeleri karıştırıyoruz, yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğurmamak başlıyoruz..Eli tutmayacak kıvama geldiği zaman un eklemeyi bırakalım kuru hale getirmeyelim hamuru.Daha sonra yoğurduğumuz hamurun kapağını kapatıp bir battaniyeye sarıp mayalanmasını bekliyoruz.Not : Ortalama mayalanma süresi 40-45 dakika civarıdır sütü ılık koyup, sodayı oda şartlarındaki sıcaklığında bırakırsak.Ben dolaptan çıkardığım için sodayı hamurun mayalanması 1 saati buldu.Çok lezzetli ve doyurucu bir tarif tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz