Anjelika Pastası
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Anjelika Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı ılık süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması;
- 200 gr koyu süt reçeli
- 100 gr tereyağı
- 1 paket sıvı krema
Üzeri için;
- İstediğiniz çeşit çikolata
- Ceviz
Anjelika Pastası Tarifi Yapılışı
İlk yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırıyoruz. Toz şekerin yarsını yumurtanın beyazına ilave edip kar beyazı olana kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra yumurtanın sarısını geri kalan toz şekerle beyaz olana kadar karıştırıyoruz mikserle. İşlem bittikten sonra bu karışıma sıvı yağ ve sütü ilave edip yavaştan karıştırıyoruz. Sonra yumurtanın beyazını ilave ediyoruz ve çok az yavaştan karıştırıyoruz tahta kaşıkla. Un, vanilya ve kabartma tozunu eliyoruz ve en son onlarıda ilave edip çok yavaş karıştıralım ve dörtgen kek kalıbına döküp 180 derecede pişiriyoruz. Aslında keki sünger keki anımsatıyor amma yumurtası sadece az:)
Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve kenarlarını hafif kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları ufalıyoruz. Kenarda dursun.
Kremasının yapım önce tereyağıyla süt reçelini mikserle karıştırıyoruz üzerine kremayı ilave edip 1-2 dakika daha karıştırıyoruz. Krema hazır. Çok farklı bir tad.
Keki ortadan bölüyoruz arasına krema sürüyoruz ben biraz dövülmüş ceviz de serpiştirdim. Muhteşem tat katıyor. Diğer kekin yarısınıda koyuyorum ve kremanı üstüne ve kenarlarına sürüyorum. Ufaladığım parçalarıda kenarlarına sürüyorum. Güzel bir görünütü oluyor üzerine dövülmüş ceviz ve rendelenmiş çikolata ilave etdim. Pastamız hazır. Her pasta gibi bu pastanıda tam 8 saat buzdolabında tutuyoruz. Tadı daha istediğiniz kıvama gelsin diye. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiyle kalın
0 yorum:
Yorum Gönder