Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Balık Köftesi

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 1 saat 30dk
  • Pişirme 15dk

Balık Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Kolyoz
  • 2 yumurta
  • Bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Birkaç sap nane maydanoz

Balık Köftesi Tarifi Yapılışı

Merhaba takipçi arkadaşlar 

Şimdi kolyoz zamanı olduğu için ben onunla yaptım ama her mevsim balığıyla yapabilirsiniz. Palamut, mezgit, bakaleros, hamsi gibi.

Balıklar ayıklanıp yıkandıktan sonra (sırtından kesilirse ayıklaması daha kolaydır ) kılçıklarından ayrılarak balık kıyması haline getirilir. Diğer malzemeler içine katılarak yoğrulur ve yağda pişirilerek servise sunulur. Sıcak ayrı, soğuk ayrı güzeldir, her iki halde de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz