Balık Köftesi
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 15dk
Balık Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg Kolyoz
- 2 yumurta
- Bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Birkaç sap nane maydanoz
Balık Köftesi Tarifi Yapılışı
Merhaba takipçi arkadaşlar
Şimdi kolyoz zamanı olduğu için ben onunla yaptım ama her mevsim balığıyla yapabilirsiniz. Palamut, mezgit, bakaleros, hamsi gibi.
Balıklar ayıklanıp yıkandıktan sonra (sırtından kesilirse ayıklaması daha kolaydır ) kılçıklarından ayrılarak balık kıyması haline getirilir. Diğer malzemeler içine katılarak yoğrulur ve yağda pişirilerek servise sunulur. Sıcak ayrı, soğuk ayrı güzeldir, her iki halde de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder