Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Etli Mantar Sote

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Etli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı et
  • 500 gr mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küp şeker
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Etli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

Etler bir tencereye alınıp önce orta sonra kısık ateşte suyunu salıp çekmesi sağlanır. Bu sırada mantarlar yıkanır ve ayrı bir tencere 5-10 dk kadar haşlanıp suyu süzülür. Soğan biberler uzunlamasına doğranır, sarımsaklarda uzun olarak 2-3 parçaya bölünür. Mantarlar soğuyunca boyuna kesilir. Domatesler soyulup küp doğranır. Sıvı yağ alınan tencereye soğan, sarımsak ve biber eklenip kavrulur. Üzerine mantarlar da eklenip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra suyunu çekmiş olan etler eklenip biraz kavrulur üzerine küp doğranmış domatesler eklenir, tuz, karabiber, pul biber, şeker eklenip karıştırılır. Sonra altı kısılıp suyu istediğiniz seviyeye gelene kadar pişirilir.Afiyet Olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz