Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Balkabağı Çörekleri

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Balkabağı Çörekleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 dilim balkabağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı (200ml) süt
  • 1 su bardağı un (200ml)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Balkabağı Çörekleri Tarifi Yapılışı

SELAMUN ALEYKÜM.

Farklı, hafif ve sevimli bir tatlı atıştırmalık olarak yapacağınız, çocuklarında severek yiyebileceği balkabağı çörekleri için buyrun

Balkabaklarını minik küpler halinde doğrayıp suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan balkabaklarını süzüp soğuk sudan geçirip iyice süzün ve karıştırma kabına alın.

üzerine şekerini, sütünü ve ununu ekleyip elinizle iyice ezerek yoğurun. Karışım boza kıvamında olacak un az gelirse ilave edin.

Kızartma yağını kızdırın, mücver yapar gibi yemek kaşığıyla karışımdan alıp yağda 3 dakika bir tarafı, 3 dakika öbür tarafını kızartıp havlu peçete serili tabağa alın.

Bir kasede şeker ve tarçını karıştırıp çöreklerin üzerine serpin. Biraz ılıdıktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz