Bayatlamayan Lokmalık Çıtır Tuzlular
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 1 saat
Bayatlamayan Lokmalık Çıtır Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ ( tavada kızarana dek eritilecek )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı suzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 adet yumurta (sarıları üzeri için ve beyazları hamurun içine)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı mahlep tozu
- Aldığı kadar un
Bayatlamayan Lokmalık Çıtır Tuzlular Tarifi Yapılışı
Tadı muhteşem ve uzun süre bayatlamayan bir kurabiye tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Malzemeler çok durduğuna bakmayın pişman olmayacaksınız. Hazırlarından çok daha iddialı bir tarif ☺
Bu tariften 4 tepsi çıktı benim tepsilerimle. Küçük kalp yıldız ve baklava dilimi şekilleriyle yaptım tam lokmalık oldu. Enfes
Öncelikle tereyağımızı bir tavada eritelim ve kızarması bekleyelim sürekli karıştırın dibine tutmasın. Hafif taneleri kızarınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra un kabartma tozu ve irmik hariç diğer bütün malzemesi yoğurma kabına alıp tel ile çırpalım.
Yumurta sarıları üzerine sürülecek ve sadece beyazları hamurun koyulacak.
Şimdi unu, kabartma tozunu ve irmik ekleyelim ve elimizle yoğuralım kulak memesi kıvamına kadar. Unu kontrollü ekleyin.
45 dk 1 saat dolapta dinlendirelim.
Unladığımız tezgahımıza hamurun yarısını alıp 0. 5 cm den biraz sağa ince açalım ve şekil verip tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün ve sonra susam ve çörek otu karışımından serpeleyin. Tekrar fırça ile üzerinden geçin ki taneleri dökülmesin.
160 derecede alt üst ayarında kızarana dek pişirin.
Uzun süre saklama cam ve ya metal kutularda mağaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun ☕ ☕ ☕
0 yorum:
Yorum Gönder