Beşamel Soslu Tavuk Sote
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet büyük boy patates
- 700 gr 1 kilo kadar tavuk kuş başı
- 500 gr mantar
- Kaşar peyniri
- Yağ
- Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
Bir büyük tavaya küp küp doğranmış soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi yağda kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra doğranmış mantarları ekliyoruz ve pişmesini bekliyoruz.Ayrı bir tencerede yağ koymadan kuş başını da kavuruyoruz. Küp küp doğranmış patatesleri kızartıp kuş başının içine ekliyoruz. Piştikten daha sonrasında tavuk ve patatesleri tavaya ilave ediyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz büyük boy borcama döküyoruz.BEŞAMEL SOSUYağı eritip unu ilave edip kavuruyoruz sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz topaklanmaması için tuzu ve karabiberi de ekleyip 2 dakika kadar pişiriyoruz.Beşamel sosunu hazırladığımız malzemelerin üzerine döküyoruz. Kaşar peynirlerini rendeleyip üzerine serpiştiriyoruz fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder