Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Fincan Kekler

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 25dk

Fincan Kekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Fincan Kekler Tarifi Yapılışı

Öncelikle yumurtayı krema kabında çırpalım. Şekeri ilave edip köpürene kadar çırpmaya devam edelim. Kalan malzemeyi de ekleyip fincanları hazırlayalım. Ben sütlü kahve fincanlarını kullandım bir küçüğüyle de gayet şık olur. Fincanlara sıvı yağ sürelim ve kek hamurundan yarılarına kadar dökelim. Büyük bir tencereye fincanları dizip yarılarına kadar soğuk su ilave edelim ve ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca altını yarım ayara getirip 25 dk. Pişirelim. Pişince fincanlardan (çıkaralım çok kolay çıkıyor ). Sarelleyi sütle eritip üzerlerine döktüm arzunuza göre üzerlerini böyle süsleyebilirsiniz. Fındık, hindistan cevizi veya antep fıstığı da serperseniz harika olur. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz