Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Bucak Salebi

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 30dk

Bucak Salebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker( miktar size bağlıdır )
  • 2 çay kaşığı Bucak salebi
  • Tarçın (İsteğe bağlı tarçın )

Bucak Salebi Tarifi Yapılışı

İlk olarak salep ile şekerin kuru bir kapta karıştırılarak homojen olarak karışması sağlanır.

1 litre süt kaynatılır ve kısık ateşte kaynatmaya devam edilir.

Salep ile şeker karışımı kısık ateşte kaynayan süte yavaş yavaş dökülerek karıştırılır.

Karıştırma işlemine karışımımız koyulaşıncaya kadar yavaş yavaş devam edilir. (25-30 dk )

Süt koyulaşınca içime hazır hale gelmiş demektir.

İsteğe bağlı tarçın ilave edilerek içilebilir.

AFİYET OLSUN :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz