Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Buğdaylı Ekmek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Buğdaylı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 4, 5 su bardağı buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Buğdaylı Ekmek Tarifi Yapılışı

Malzemelerin hepsini karıştıralım. 40 dakika hamurun kabarmasını bekleyelim.Hamurdan iri yuvarlak bezeler alıp fırın tepsisine koyalım.İsteğe göre biraz ıslattıktan sonra üzerine yulaf/ susam/ay çekirdeği koyabilirsiniz.180 derece (turbo ayarlı fırında) veya200 derece (normal fırında) fırında pişirelim.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz