Buğdaylı Ekmek
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 40dk
Buğdaylı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 4, 5 su bardağı buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Buğdaylı Ekmek Tarifi Yapılışı
Malzemelerin hepsini karıştıralım. 40 dakika hamurun kabarmasını bekleyelim.Hamurdan iri yuvarlak bezeler alıp fırın tepsisine koyalım.İsteğe göre biraz ıslattıktan sonra üzerine yulaf/ susam/ay çekirdeği koyabilirsiniz.180 derece (turbo ayarlı fırında) veya200 derece (normal fırında) fırında pişirelim.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder