Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Yumurtalı Arapsaçı Kavurması

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo arapsaçı
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yumurta (tercihe göre değişebilir)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Tarifi Yapılışı

Arapsaçını güzelce temizliyoruz ve suda bekletiyoruz. Beklettikten sonra bol su ile 4-5 kez yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Soğanlarımızı yemeklik küçük küçük doğruyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine süzdüğümüz Arapsaçını da ekliyoruz. Kendi suyunda kavrulmaya bırakıyoruz. Arapsaçı yumuşamazsa sıcak su ilavesi yapılabilir. Arapsaçı yumuşayınca yumurtalı üzerine kırıyoruz. Üzerine dilediğimiz kadar tuz ilave ediyoruz. Ben 4 yumurta kullandım eşim yumurtayı çok sevdiği için, siz dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Yumurta sarılarını patlatıp çok az yayacak şekilde karıştırıyoruz. Yumurtalar da piştiğinde Ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun ☺

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz