Çökertme Kebabı
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 250 gram bonfile et
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Bu nefis tam kıvamında Çökertme kebabını deneyin hanımlarilk olarak Bonfile etimizi julyen olarak doğruyoruz. Sonra tavayı ocağa alıp iyice ısıtıyoruz.Doğranan etleri iyice ısınmış olan tavanın içerisine atıp yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.Bu arada patatesleri çok ince ve uzun olacak şekilde doğruyoruz ve Kızgın yağın içerisine atıp kızartıyoruz.
Soğan ve sarımsağı ince bir şekilde kıyıyoruz ve yumuşayan etlerin üzerine ekleyip karıştırıyoruz.Ardından biraz sıvı yağ, tuz, kekik ve karabiber ekleyerek kavuruyoruz.Domatesleri ayrı bir tencere içerisine rendeleyip üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağ ekleyip ocağa alıyoruz ve sos kıvamı alıncaya kadar pişiriyoruz.
Servis için en alta kızarmış patates, üzerine yoğurt ilave ediyoruz ve Onun üzerine eti yayıyoruz. Son olarak domates sosunu üzerine gezdirerek çökerme kebabını hazır ediyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder