Herkesin Bayılacağı Bir Sarma İçi
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 15dk
Herkesin Bayılacağı Bir Sarma İçi Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr pirinç
- 4 adet soğan
- 4 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
- Su
Herkesin Bayılacağı Bir Sarma İçi Tarifi Yapılışı
Tarifin videolu ve detaylı anlatımı youtube kanalım mavilimutfak da yayında. Profilimdeki dünya linkine tıklayarak kanalıma ulaşabilirsiniz. :)
Soğanlar soyulur. Yıkanır. İnce ince doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenip soğanlar kavrulmaya başlanır. Acele etmeyin yavaş yavaş kavrulsun. Soğan miktarı çok olduğu için kavrulması uzun sürebilir. Ben bu ölçüleri misafire sarma saracağım zaman kullanıyorum. Siz azaltabilirsiniz. Soğanlar kavrulunca salça ilave edilir. 5 dakika kavrulur. Pirinçler de eklenir. 3 dakika kavrulur. Baharatları eklenir. Su ilave edilir. Altı ve kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.Not: Sarma içine ekleyeceğimiz su miktarı yaprakların çiğ olmasıyla bağlantılıdır. Eğer yapraklarınız narin iyi haşlanmış çabuk pişen cinstense o zaman iç harcın suyunu çok tutup pirinçlerin daha çok pişmesi sağlanır. Yok eğer yapraklarınız çiğe yakın kart gibi kolay pişmeyen cinstense iç harcın suyunu az koyup pirinçlerin de yapraklar gibi çiğ olması sağlanır. İkinci birşey de su önemli: İç harcı sarmadan önce size çok kırmızı ve baharatı acı gelebilir. Ama merak etmeyin sarmalar piştikten sonra o acılık yok oluyor ve kırmızılık hali normale dönüyor. Garanti bilgidir çok kez tecrübe edilmiştir.Demlenip iyice kendine gelen harç sarmalarla buluşmaya hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder