Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı un

İç harcı için:

  • 3 tane orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

İlk önce rendelediğimiz elmaları şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra tarçın ve çekilmiş cevizi ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Oda sıcaklığında yumuşamış margarine diğer malzemeleri ekleyip hamurumuzu yoğuralım, yumuşacık bir hamur elde edene kadar. Unu eklerken aceleci davranmayın. Kıvama geldikten sonra 8 tane küçük bezelere ayıralım.

Bezeleri merdaneyle açtıktan sonra 4 parçaya bölüp her parçanın kenarlarından iç içe V şeklinde kesiyoruz. Ortasına iç malzemesini koyup üçgen kenarları birbiri üzerine kapatıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz