Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Etimek Tatlısı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 10dk

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Öncelikle şerbetimizi yapalım.Küçük tenceremize önce şekeri sonra suyu koy kaynat. Kaynadıktan sonra 6-7 dakika daha kaynat piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca dikdörtgen borcama dizdiğin etimekleri ıslat yumuşasın 5 dk kadar.Daha sonra kremayı yapalım.Başka bir tencereye sütü koy un ,şeker, nişasta karıştırarak pişir topaklaşmasın altını kapatınca vanilyayı ve tereyağını ekle tekrar karıştır.İlk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine yay ve düzelt daha sonra üzerine hindistan cevizi serp.Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz