Etimek Tatlısı
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 10dk
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
Kreması için:
- 500 ml süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi yapalım.Küçük tenceremize önce şekeri sonra suyu koy kaynat. Kaynadıktan sonra 6-7 dakika daha kaynat piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca dikdörtgen borcama dizdiğin etimekleri ıslat yumuşasın 5 dk kadar.Daha sonra kremayı yapalım.Başka bir tencereye sütü koy un ,şeker, nişasta karıştırarak pişir topaklaşmasın altını kapatınca vanilyayı ve tereyağını ekle tekrar karıştır.İlk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine yay ve düzelt daha sonra üzerine hindistan cevizi serp.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder