Haşhaşlı Çörek
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 20dk
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 3. 5 su bardağı su(ılık)
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ezilmiş haşhaş (hazır olarak satılıyor)
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Üzeri için;
- 1 yumurta (sarısı)
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
Ilık su, maya ve şekeri iyice karıştırıp mayanın erimesini sağlayalım. Daha sonra üzerine un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim ve 1 saat dinlenmeye bırakalım. Mayalanan hamuru açacağımız yere iyice sıvı yağ dökelim. Hamurun tamamını koyup elimiz yardımıyla büyük bir hamur elde edene kadar açalım. Üstünde haşhaşı yine el yardımıyla dağıtalım. Hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Her katı tekrar üst üste koyup elimizle tekrar açalım. Hamuru ince şeritler halinde keselim. Her parçayı spiral şeklinde çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Yarım saat de tepside mayalandıralım ve üstüne yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtelim ve yumuşamasını sağlayalım. Soğuyan haşhaşlı çörek servise hazır deneyeceklere afiyet olsun ✌
0 yorum:
Yorum Gönder