Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Kavurmalı Şehriye Pilavı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yumru kavurma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • Tereyeğı ve zeytinyağı
  • Tuz, karabiber,pulbiber

Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

Biber ve kuru soğanı küçük küçük doğrayıp yağını ekleyip pişirme kabına alın, soğanla biber yumuşayınca kavurmayı küp küp doğrayıp nohutla beraber ekleyin. 1-2 dakika çevirip şehriyeleri ekleyin ardından da salçayı, baharatları ve sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısıp ara sıra çevirerek pişirin.Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz