Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Firik Aşı

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 20dk

Firik Aşı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı firiklik bulgur
  • 2 adet tavuk but
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz, kimyon

Firik Aşı Tarifi Yapılışı

Hatay yöresinde çokça tüketilen bir pilav tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tavukları yıkayarak başlıyoruz. Radyolarımızı daha sonra iyice haşlıyoruz ve etlerini didikliyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu dökmüyoruz. Tavuğun suyundan 4 bardak ölçü alıyoruz 2 bardak firiklik bulgurumuzu suyun içerisine döküyoruz. Yani ölçü oranımızı 2 ye 4. Tuzu kimyonu ekliyoruz. Yağımızı ekliyoruz. Ayıkladığımız tavukları pilavımızın üstüne ekliyoruz. Bu şekilde suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Nefis bir pilav servise hazır.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz