Firik Aşı
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Firik Aşı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı firiklik bulgur
- 2 adet tavuk but
- Ayçiçeği yağı
- Tuz, kimyon
Firik Aşı Tarifi Yapılışı
Hatay yöresinde çokça tüketilen bir pilav tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tavukları yıkayarak başlıyoruz. Radyolarımızı daha sonra iyice haşlıyoruz ve etlerini didikliyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu dökmüyoruz. Tavuğun suyundan 4 bardak ölçü alıyoruz 2 bardak firiklik bulgurumuzu suyun içerisine döküyoruz. Yani ölçü oranımızı 2 ye 4. Tuzu kimyonu ekliyoruz. Yağımızı ekliyoruz. Ayıkladığımız tavukları pilavımızın üstüne ekliyoruz. Bu şekilde suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Nefis bir pilav servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder