Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırın Makarna

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 25dk

Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 200 gram kaşar
  • 1 yemek kaşığı tuz

Beşamel sosu için;

  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı  karabiber
  • Az muskat rende

Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

Makarnayı tuzlu suda tam pişecek şekilde haşlayalım ,soğuk sudan geçirelim, beşameli yapmak için tencereye sıvı yağı ,unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavuralım, üzerine soğuk sütü dökelim, devamlı karıştıralım, kaynayınca tuzu,biberi ,muskatı koyalım, bir iki kaynasın ocağı koparalım kaşarı rendeleyelim, yarısını  beşamele katalım yarısı üzerine kalsın, beşamelin yarıdan çoğunu makarnaya dökelim, iyice karıştıralım,yağlanmış tepsiye boşaltalım, üzerine kalan beşameli her yerine sürelim kaşarı üzerine serpelim ,200 derece fırına verelim, üzeri kızarınca tamamdır.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz