Fırın Makarna
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 200 gram kaşar
- 1 yemek kaşığı tuz
Beşamel sosu için;
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 5 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Az muskat rende
Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda tam pişecek şekilde haşlayalım ,soğuk sudan geçirelim, beşameli yapmak için tencereye sıvı yağı ,unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavuralım, üzerine soğuk sütü dökelim, devamlı karıştıralım, kaynayınca tuzu,biberi ,muskatı koyalım, bir iki kaynasın ocağı koparalım kaşarı rendeleyelim, yarısını beşamele katalım yarısı üzerine kalsın, beşamelin yarıdan çoğunu makarnaya dökelim, iyice karıştıralım,yağlanmış tepsiye boşaltalım, üzerine kalan beşameli her yerine sürelim kaşarı üzerine serpelim ,200 derece fırına verelim, üzeri kızarınca tamamdır.
0 yorum:
Yorum Gönder