Profiterol
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 15dk
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 3 adet yumurta
İçi için;
- 1 paket sade krem şanti veya pasta kreması
Üzeri İçin;
- 1 paket hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı
Öncelikle tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor. Yumurtaları teker teker hamura kırın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla tepsiye hamurdan küçük parçalar koyup 180 derece fırında pişirin. Krem şanti veya pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayıp hamurlarımız piştikten ve soğuduktan sonra bıçak yardımıyla ortasından kesip krem şantimizi sürüyoruz. Son olarak ta çikolata sosunu döküyoruz afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder