Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Profiterol

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 15dk

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta

İçi için;

  • 1 paket sade krem şanti veya pasta kreması

Üzeri İçin;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

Öncelikle tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor. Yumurtaları teker teker hamura kırın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla tepsiye hamurdan küçük parçalar koyup 180 derece fırında pişirin. Krem şanti veya pasta kremasını  üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayıp hamurlarımız piştikten ve soğuduktan sonra bıçak yardımıyla ortasından kesip krem şantimizi sürüyoruz. Son olarak ta çikolata sosunu döküyoruz afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz