Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırın Sütlaç (Püf Noktalarıyla)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 1 saat

Fırın Sütlaç (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pirinç
  • 8 çay bardağı su (yani pirinçin 4 katı)
  • 2 litre süt + 1 su bardağı süt nişastayı açmak için
  • 2 paket vanilla
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tepeleme nişasta

Fırın Sütlaç (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

Muhallebi kıvamında sütlaç sevenlere gelsin bu tarifim. O kadar çok sütlaç tarifi denedim ki sonunda istediğim gibi bir sütlaç yapabildim inşhaAllah sizlerde dener ve beğenirsiniz.Yıkanan pirinçler tencereye alınır üzerine oda ısısındaki su eklenir haşlanmaya bırakılır suyunu çeken pirinçlere soğuk 2 litre süt ilave edilir bu şekilde 30 dk ara sıra karıştırılarak aman dibi tutmasın dikkat süt ile pirinçin bütünleşmesi sağlanır bu süre sonunda kıvamı koyulaştıysa pirinçin kendi nişastası olduğundan daha az nişasta ekleyebilirsiniz veya kıvamı koyu bir sütlaç istemiyorsanız hiç eklemeyebilirsiniz.1 su bardağı soğuk süte 3 tepeleme tatlı kaşığı nişastayı alalım karıştıralım, sıcak sütten biraz ilave edelim ,ılıklaştıralım karışımı yavaşça ekleyelim, tel çırpıcı veya kaşıkla 10 dk boyunca sürekli karıştıralım, sonra şekeri ekleyelim karıştıralım, şeker dibe çökmesin 1 2 dk daha ocakta tutup vanillayı ekleyelim ,ocaktan alıp fırın kaplarına boşaltalım üzerleri kabuk bağladığında fırına vermeye hazır fırın tepsisine dizelim ,yarısına gelecek şekilde su ekleyelim ,220 derecelik fırında fırının en üst bölmesinde üzerleri istediğiniz gibi kızarana kadar pişirelim ,Afiyet şifa olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz