Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Islak Kek Tarifi

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeterince un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı ayırdığımız karışım

Islak Kek Tarifi Yapılışı

Öncelikle yumurtayı kırıyoruz ve şekeri de ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırın tepsimize hamurumuzu döküyoruz ve fırına veriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını atınca kekimizi dilimliyoruz ve ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz Üzerini servis ederken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz