Islak Kek Tarifi
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yeterince un
Üzeri için;
- 1 su bardağı ayırdığımız karışım
Islak Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurtayı kırıyoruz ve şekeri de ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırın tepsimize hamurumuzu döküyoruz ve fırına veriyoruz. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını atınca kekimizi dilimliyoruz ve ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz Üzerini servis ederken dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder