Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırında Muhteşem Soslu Et Kebabı (Lokum Gibi)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Fırında Muhteşem Soslu Et Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yağsız dana kuşbaşı

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı barbekü sos (Barbekü Sos)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı taze kekik salamurası (Kekik Salamaurası Yapımı)
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon, yenibahar, tavuk çeşnisi
  • 1 tutam pulbiber, karabiber
  • Tuz

Fırında Muhteşem Soslu Et Kebabı (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Etimizi küçük küçük doğrayarak yıkayıp iyice süzdürüyoruz. Sos harcımızı derince bir kabın içine alarak karıştırıyoruz.Süzülen etlerimizi sosumuzun içine alarak her tarafına gelecek şekilde buluyoruz. Ağzını streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz. Zamanınız varsa ne kadar çok bekletirseniz etiniz o kadar harcı çekerek lezzetli ve yumuşak olacaktır.Dinlenen etimizi çöp şişlerimize diziyoruz. Daha sonra fırın poşetine düzgün bir şekilde yerleştirip üzerine küçük bir delik açıyoruz.Tepsiye alarak 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika sosunun buharında tamamen sosunu çekene kadar pişiriyoruz.

Pişen yemeğimizi yanına közlenmiş sebzeler, soğan salatası ve içecekle servis edebilirsiniz. Bu ölçülerle 12 şiş elde edebilirsiniz. Özellikle bu aylarda evde zahmetsizce yapabileceğimiz mangal tadında lezzetli bir tarif. Ben size bu tarz yemekleri hemen soslayıp pişirmek yerine mutlaka birkaç saat sosunda bekletmenizi tavsiye ederim. Böylece yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. Kebabı yaptığım gün lavaş (Lavaş Ekmek Yapımı) da yapıyorum. Hazırlardan çok daha doğal ve lezzetli. İkisi bir arada harika oluyor. ❤️Deneyeceklere kolay gelsin.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz