Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Glutensiz Profiterol

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Glutensiz Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı glutensiz un

Krema için:

  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı glutensiz un

Sos için:

  • 2 paket (200 gr) sagra sütlü çikolata

Glutensiz Profiterol Tarifi Yapılışı

Öncelikle su tencereye alınır. Daha sonra tereyağı eklenerek eritilir. Eriyen yağın içerisine un eklenerek hızlıca karıştırılır. Ocaktan alınarak soğuması için buzdolabında bekletilir. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek kırılarak mikserle veya elle karıştırılır. Katı bir kıvam alan hamur, yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı ile veya krema torbasına doldurularak dökülür. 180 dereceli fırında 10-15 dk pişirilir. Krema için tüm malzemeler bir tencereye alınarak pişirilir. Piştikten sonra krema torbası ile hamurların ortasından içerisine sıkılır. Bitene kadar tüm hamurlar doldurulur. Çikolata benmari usulü eritilerek krema dolu hamurların üzerine dökülür. Biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyetle. ☺

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz