Gülümseyen Kekler
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 40dk
Gülümseyen Kekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 adet elma
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı esmer toz şeker (beyaz da olur)
- 150 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kırılmış badem ya da ceviz
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- (Kuru üzümler için 1 su bardağı ekstradan un)
Üzeri için:
- 120 gr sütlü çikolata
- 120 gr bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
- 80 gr beyaz çikolata
Kalıp için :
- Büyük dikdörtgen Borcam
Gülümseyen Kekler Tarifi Yapılışı
Bol gülümseyen günler herkese ☺️
Bu tarifi internette dolaşırken dr otker in sayfasında buldum. Bir kaç değişiklik ile yaptım. Ben kendi yaptığım şekilde malzemeleri yazdım. Tarifte kek yazıyor ama dolaptan çıkınca kekler kurabiye gibi oluyor. O yüzden çatal ile değil el ile yenilirse daha iyi olur
Geçelim bu eğlenceli tarife
⭐️Öncelikle dikdörtgen borcamımızı az bir şey margarin ya da tereyağ ile yağlıyoruz. Fırınımızı da önceden açıyoruz. 180 dereceye.⭐️Elmaların kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Bir tencereye alıyoruz. Limonun kabuğunu rendeliyoruz. Yarım çay bardağı Toz şeker ve suyu da ilave edip orta ateşte suyu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.⭐Hamuru için: 1 su bardağı esmer şeker ya da normal toz şekeri margarin ile mikserin yüksek devrinde 2 dk kadar çırpıyoruz. Yumurtaları, vanilya ve tarçını da ekleyip 2 dk daha çırpıyoruz. Un ile kabartma tozunu da ekleyip yoğuruyoruz. Cıvık olursa un ekleyebilirsiniz.⭐️ Kuru üzümü bir kaba alıp yıkıyoruz. Bir su bardağı una buluyoruz ve o şekilde hamurun içine koyuyoruz. Elmaları, ufalanmış cevizleri de ekliyoruz. Tekrar çok ezmeden yoğuruyoruz.❗️Kuru üzümü un ile koymamızın sebebi: elmalar biraz sulu olduğu için hamur tekrar cıvıklaşıyor. Un ile tekrar toparlıyoruz. Eğer hala ele yapışıyorsa hamur; un takviyesi yapabilirsiniz.⭐️Hamur karışımını borcama iyice yayıyoruz. Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.Üzeri kızarınca ve çatal ile Kek kontrolü yaptıktan sonra soğuması için bekletiyoruz.İyice soğuduktan sonra⭐️Üzeri için: sütlü çikolata ile bitter çikolataya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip benmari usulü eritiyoruz. Çikolatayı kekin üzerine yayıyoruz. 15-20 dk kadar bekletiyoruz. Keki dikdörtgen şekilde eşit parçalara bölüyoruz. Sonra da dikdörtgen şeklinde kestiğimiz kekleri ortadan diyagonal şekilde kesip dik bir üçgen elde ediyoruz.⭐️ Son olarak da beyaz çikolatayı benmari tarzı eritip buzdolabı poşetine koyup, ucunu ufacık kesiyoruz ve keklerin Üzerine şekil veriyoruz. Çikolataların donması için dolaba koyuyoruz.
Anlatması uzun sürdü ama yapması kolay bir kek. Sonuca değiyor gerçekten. Kek olarak değil kurabiye gibi tüketiliyor.
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder