Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Hafif Çilekli Pasta

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 15dk

Hafif Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pastacı kreması için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 tane hazır sade pastaban
  • 1 kg çilek (özellikle üst süsleme için büyüklükleri eşit olsun)
  • 2 adet sade kremşanti

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Rendelenmiş antepfıstığı ya da çilek sos

Hafif Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

İlk olarak un, nişasta, toz şeker, süt, yumurta sarısı ve vanilyadan oluşan karışımı ocağa alıyoruz, muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz ve soğuması için alıyoruz. Kremşantiyi de soğuk sütle hazırlayıp dolapta bekletirsiniz. Daha sonra pastabanın ilk katını süt ile ıslatıyoruz, soğuyan kremayı sürerek, içine dilimlendiğiniz çilekleri diziyoruz, ayni işlemi son kat kalana kadar devam ediyoruz. En son kapama işleminde kalan pastacı kreması ile pastayı tamamen kaplıyoruz ve ayni işlemi krem şanti ile üzerinden geçiyoruz, bütün çilekleri üzerine yerleştirdikten sonra ben hindistan cevizi ile süsledim, siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz