Havuçlu Kaşarlı Karnabahar Köftesi
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 10dk
Havuçlu Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 adet orta boy havuç
- 2-3 dal taze soğan
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Havuçlu Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar :) Karnabaharı sevmeyenlerin bile bayılarak yediği harika bir tarifim var bugün. Birde üzerine sarımsaklı yoğurt koyarsanız muhteşem oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim
Karnabaharın dallarını ayırıp yıkıyoruz. Havucu da soyup hafif iri halkalar halinde doğruyoruz. Tencereye tuz ve su koyup kaynatıyoruz ve içine sebzeleri atıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçte suyunu iyice süzdürüp soğutuyoruz.
Soğuyan ve suyu iyice süzülen karnabahar ve havuçları çatal veya ezecekle iyice eziyoruz. İnce doğranmış taze soğan ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kıvamı çok sulu olursa un, mısır unu veya galeta unundan biraz daha ilave edebilirsiniz.
Tavada yağı iyice ısıtıyoruz. Harcımızı yemek kaşığı ile alıp tavaya koyup üzerini hafif yassılaştırıp, önlü arkalı nar gibi kızartıyoruz. İster sıcak, ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurdu mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder