Yazma Çöreği
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 30dk
Yazma Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta (sarısı dışına)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (11 gr. )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Arasına sürmek için zeytinyağı
Üzeri için:
- Çörek otu
- Susam
Yazma Çöreği Tarifi Yapılışı
Ilık süt, maya ve toz şekeri hamuru yoğuracağınız kap içinde karıştırın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru üzerini örterek mayalanması için 1 saat bekletin. Hamur mayalanınca beş eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlayacak açabildiğiniz kadar büyük açın. Aralarına zeytinyağı sürün. Açma işlemi bitince üst üste koyduğunuz hamurları elinizle biraz daha genişletip zarf şeklinde katlayın. Tepsinizin büyüklüğüne göre hamuru oklavayla genişletip yağlı kağıt sürülmüş tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilimleyin. Çörek otu ve susam serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine su serpip sofra beziyle tepsiyi kapatın ve ılınmaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder