Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Yazma Çöreği

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 30dk

Yazma Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (11 gr. )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Arasına sürmek için zeytinyağı

Üzeri için:

  • Çörek otu
  • Susam

Yazma Çöreği Tarifi Yapılışı

Ilık süt, maya ve toz şekeri hamuru yoğuracağınız kap içinde karıştırın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru üzerini örterek mayalanması için 1 saat bekletin. Hamur mayalanınca beş eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlayacak açabildiğiniz kadar büyük açın. Aralarına zeytinyağı sürün. Açma işlemi bitince üst üste koyduğunuz hamurları elinizle biraz daha genişletip zarf şeklinde katlayın. Tepsinizin büyüklüğüne göre hamuru oklavayla genişletip yağlı kağıt sürülmüş tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilimleyin. Çörek otu ve susam serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine su serpip sofra beziyle tepsiyi kapatın ve ılınmaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz