Kartopu Pastası (Enfes)
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Kartopu Pastası (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 3 dolu dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 muz (isteğe bağlı çikolata parçası da konulabilir)
Üzeri için :
- 1 paket çikolata (80 gramlik)
Kartopu Pastası (Enfes) Tarifi Yapılışı
Merhabalar ☺Yumuşacık kekiyle enfes tadıyla ve görüntüsüyle harika olan kartopu pastasını paylaşmak istiyorum. Bu pastayı misafirleriniz ve özelikle çocuklar severek yiyor tek kişilik olması ayrı güzel ikram için rahat oluyor Not:Normal fırın tepsisinde yapmadım onun küçüğüyle yaptım. Eğer siz kendi fırın tepsinizle yapacaksanız (5 yumurta 1 su bardağı şeker ve 5 kaşık un koyun ).
Öncelikle şeker ve yumurtayı koyu krem kıvamı alana kadar çırpın 7-8 dk sürüyor. Sonra diğer malzemeleri katın ve karışana kadar çırpın. Yağılı kağıt serilmiş 165 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kremşantiyi çırpın. Kek soğuduğunda bir bardak yada başka bir şeyle yuvarlak dilimler kesin çok kabarmışsa kekiniz kekin arasını açın ve öyle krem şanti sürün. Ben iki kek arasına yaptım. Arasına önce sürün bir dilim muz koyun keki kapaton tekrar kremşanti ile her yerini kaplayın. Benmari usulu eritilmiş çikolatayı üzerlerine dökün. Ve çikolatalar donsun diye yarım saat buzdolabında dinlendirin. Servise sunabilirsiniz. Mutlu kalın
0 yorum:
Yorum Gönder