Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Islak Pasta

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 15dk

Islak Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri :

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 bardak süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti (sonda eklenecek)
  • 1 paket vanilya (sonra eklenecek)

Üzeri için;

  • 1 kutu pasta kreması
  • 200 gr çikolata (ben 2 adet kare sütlü çikolata 1 adet bitter çikolata kullandım )

Islak Pasta Tarifi Yapılışı

(Canım ablacığım Selmadan aldığım mükemmel tarif)

İlk önce fırınımızı 170 derece ye ayarlıyoruz 10 dk ısınması için Bizde o ara kekimizi yapıyoruz.Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz köpük köpük olana kadar.Sonra unu kabartma tozunu vanilyayı ve kakaoyu eleyerek katıyoruz ve çırpıyoruz.Yagladığımız fırın tepsisine koyup fırına veriyoruz.Yaklaşık 15-20 dk pişiyor ama siz 10 dakika sonra bakın.Fırına göre değişiyor.Kek olduktan sonra soğutmaya bırakıyoruzSoğuyan keki şekerli sütle ıslatıyoruz.Sonra muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.Krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeyiKatıp kıvamı olana kadar pişiyoruz hafif katılaşınca aygazdan alıyoruz.Soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ve vanilyayı muhallebiye katıp 12 dk boyunca çırpıyoruz.Ve kekimizin üzerine döküyoruz.Dolaba kaldırıyoruz.20 dk dolapta dinlenmesini bekliyoruz.Bizde o arada üst kremamızı yapıyoruz.Pasta kremasını ve elimizle dörde böldüğümüz kare çikolatalarımızı bir tencereye alıyoruz.(Çikolatalar fıstıksız olmalı ) Aygaza aldığımız kremayı,Çikolata eriyene kadar bekliyoruz eridikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra 20 dk dolapta beklettiğimiz kekimizin üzerine döküyoruz.Ve 1 saat dolapta duran kekimizi servis edebiliriz.Kesinlikle denemelisiniz afiyet olsun. ❤

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz