Kesme Aşı Çorbası
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 30dk
Kesme Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı erişte (ben evde kesilmiş kullandım)
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1, 5 litre su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane(varsa boz nane )
- Karabiber
Kesme Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Yeşil mercimekler güzelce yıkanır. Haşladığımız suyu dökmeyeceğimiz için iyice yıkayın. 1. 5 litre soğuk suyun içerisine yeşil mercimekler atılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra erişteler eklenir. Orta ateşte 10 dakika kadar daha haşlanır. Eriştelerin de yumuşaması lazım. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve salça kavrulur. Salçanın kokusu çıktıktan sonra naneler eklenir rengi dönünce kaynayan erişte mercimek karışımına eklenir. 3-4 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberi eklenir ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder