Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kuru Patlıcan Dolması

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet dolmalık kuru patlıcan

İçi için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Kuru nane, karabiber, tuz

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

Dolmalık patlıcanlarımızı sıcak suda yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra bu kaç kez soğuk sudan geçiriyoruz acısı iyice çıkmalı. İçi hazırlamaya geçiyoruz. Pirinçleri yıkıyoruz. Soğan sarımsak maydanozu ve domatesi ince ince doğruyoruz. Pirinçin üzerine ekliyoruz. Nar ekşimizden 2 yemek kaşığı içine ekliyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Patlıcanlarımızın içini dolduruyoruz. Fakat tıka basa dolduruyoruz. Azar azar koyuyoruz. Tencereye sırayla diziyoruz. Tencereye patlıcanların üzerine gelecek şekilde su ekliyoruz kalan nar ekşimizi de suyun üzerine ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Yarın saate servise hazır .Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz