Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Yaprak Cacığı

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 10dk

Yaprak Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo üzüm yaprağı kurusu
  • 3 4 parça kemikli et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yaprak Cacığı Tarifi Yapılışı

Bizim yöremize ait hem kış hemde yaz aylarında sıklıkla yaptığımız mükemmel bir yemek yaprak kurumuzu öncelikle bir iki dakika kadar haşlıyoruz, düdüklü tencerede tereyağda kemikli etimizi iyice kavuralım ,ardından soğanı zeytinyağını da ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşince salça ,pulbiber ,tuz ve haşlayıp yıkadığımız yaprak kurusunu ekleyip karıştıralım, üzerini geçecek kadar kaynamış su koyup 10 dakika pişirelim, piştikten sonra kapağı açıp bulguru ekleyip pişirmeye devam edelim ,düdüklünün kapağı açık olsun hemen pişecektir zaten, yanında turşu soğan birde yufka ekmekle mükemmel bir yemek, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz