Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Midye Ve Bohça Börek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Midye Ve Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • İçine istediğiniz iç

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Az sıvı yağ

Midye Ve Bohça Börek Tarifi Yapılışı

Sıvıyağı suyu iyice karıştıralım ,yufkayı masaya açalım,karışımdan üzerine kaşıkla serpelim ,yufkayı dörde bölelim,yufkayı sivri tarafından parmağımızla iterek sona kadar kırıştıralım ,uçlarını bir araya getirip ucuna iç koyalım ,yuvarlayarak rulo yapalım ,ters döndererek tepsiye koyalım, midye tamam ikinci yufkayı da bohça yapalım ,yufkaya yağlı su karışımından sürelim, iki kenarı ortaya gelecek şekilde katlayalım, katlanan yere sos sürelim diğer iki ucu katlayalım, yufkayı dörde bölelim, iç koyup bohça yapalım ,uçları alta gelecek şekilde tepsiye koyalım, üzerine yumurta sürelim,20 derece fırına verelim.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz