Midye Ve Bohça Börek
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Midye Ve Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- İçine istediğiniz iç
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Az sıvı yağ
Midye Ve Bohça Börek Tarifi Yapılışı
Sıvıyağı suyu iyice karıştıralım ,yufkayı masaya açalım,karışımdan üzerine kaşıkla serpelim ,yufkayı dörde bölelim,yufkayı sivri tarafından parmağımızla iterek sona kadar kırıştıralım ,uçlarını bir araya getirip ucuna iç koyalım ,yuvarlayarak rulo yapalım ,ters döndererek tepsiye koyalım, midye tamam ikinci yufkayı da bohça yapalım ,yufkaya yağlı su karışımından sürelim, iki kenarı ortaya gelecek şekilde katlayalım, katlanan yere sos sürelim diğer iki ucu katlayalım, yufkayı dörde bölelim, iç koyup bohça yapalım ,uçları alta gelecek şekilde tepsiye koyalım, üzerine yumurta sürelim,20 derece fırına verelim.
0 yorum:
Yorum Gönder