Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Mis Gibi Fırın Çinekop

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Mis Gibi Fırın Çinekop Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 tane çinekop
  • 1 patates
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

Mis Gibi Fırın Çinekop Tarifi Yapılışı

Çinekop yağda kızartmaya göre fırında daha lezzetli oluyor.Öncelikle balıkları güzelce temizleyip yıkıyoruz.Tepsiye yağlı kağıt koyup halka halka doğradığımız bir soğanı dağınık şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine balıkları koyup tekrar diğer soğanı halka halka doğrayıp balıkların üzerlerine koyuyoruz. Patatesleri uzun uzun doğrayıp aralara koyuyoruz. Zeytinyağının içine tuz ve diğer baharatları karıştırıp balıkların üzerlerine sürelim. Son olarak balıkların üstünü kaplayacak şekilde yağlı kağıt kapatıyoruz.Önceden ısıtılmış 200-220 derecede ortalama 25-30 dk pişiriyoruz. Son 5 dk sında üzerindeki yağlı kağıdı çıkaralım.Afiyet olsunn

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz