Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Sıkma Mantı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 4 saat
  • Pişirme 35dk

Sıkma Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 kilo un
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1çorba kaşığı tuz
  • 1 bütün tavuk

Sıkma Mantı Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yapıyoruz,unu az geldiyse un katabilirsiniz, iyice yoğurun üstüne nemli bez örtüp yarım saat dinledirin. Bu hamuru 2 yada 3 beze yapabilirsiniz ,bezenin birini alıp açabildiğiniz kadar açın çok ince olmasın çok ta kalın olmasın ,onu siz ayarlayacaksınız. Açılan hamurları kare olacak bir biçimde kesin kare kesip bir hamuru alıp karşılıklı uçlarını birleştirin, ortası boş kalsın bütün hamurlara aynı işlemi yapıp ,yağlı tespite dizip 150 derecede kontrollü olarak pişirin, kız araba kadar. 1 tane bütün tavuk haşlayıp suyunda bu hamurları pişirin, suyun ada tuz atmayı unutmayın ,afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz