Sıkma Mantı
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 4 saat
- Pişirme 35dk
Sıkma Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 kilo un
- 1, 5 su bardağı ılık su
- 1çorba kaşığı tuz
- 1 bütün tavuk
Sıkma Mantı Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yapıyoruz,unu az geldiyse un katabilirsiniz, iyice yoğurun üstüne nemli bez örtüp yarım saat dinledirin. Bu hamuru 2 yada 3 beze yapabilirsiniz ,bezenin birini alıp açabildiğiniz kadar açın çok ince olmasın çok ta kalın olmasın ,onu siz ayarlayacaksınız. Açılan hamurları kare olacak bir biçimde kesin kare kesip bir hamuru alıp karşılıklı uçlarını birleştirin, ortası boş kalsın bütün hamurlara aynı işlemi yapıp ,yağlı tespite dizip 150 derecede kontrollü olarak pişirin, kız araba kadar. 1 tane bütün tavuk haşlayıp suyunda bu hamurları pişirin, suyun ada tuz atmayı unutmayın ,afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder