Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Portakallı Kereviz

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kereviz
  • 3 orta boy portakal suyu
  • 1 büyük havuç
  • 1 büyük patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı su
  • 1. 5 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam dereotu

Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

MerhabalarKerevizin yararı saymakla bitmez fakat öyle ağır bir kokusu vardır ki dayanılmaz. Benim vereceğim tarif ile Kereviz hakkındaki düşünceleriniz tamamen değişecek. Kokusu hiç kalmıyor. Tarifime geçeyim

Tencereye yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağını alalım. İçerisine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurmaya başlayalım. O kavrulurken havucu soyup yarım ay doğrayıp tencereye bırakalım. Patatesi küçük küp doğrayıp ekleyelim ve kerevizi de soyup hiç bekletmeden küp küp doğrayıp tencereye bırakalım. Tuz ve şekeri dökelim.O ara portakalları sıkıp suyunu da dökelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Altını kısalım. 10-15 dakika sonra haşlanmış bezelyeyi dökelim. Suyunu çekerse az sıcak su ekleyelim zira çok sulu olmamalı.Sebzeler yumuşayınca içerisine varsa kerevizin yeşillikleri doğrayalım. (Selülite çok iyi gelir)İnce doğranmış dereotunu da ekleyip ocağı kapatalım.

İster sıcak ister soğuk servis yapınız. Yerken limon sıkarsanız çok yakışır. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz