Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Pilav Eşliğinde Kağıt Kebabı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Pilav Eşliğinde Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Kağıt kebabı için :

  •  2 patates
  •  1 patlıcan
  •  2 havuç
  •  600 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 biber
  • Sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz

Pilav için:

  • 1 bardak pirinç
  • 2 kaşık Tereyağ
  • 2 kaşık tel şehriye
  • Sıcak su
  • Tuz

Pilav Eşliğinde Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

Tencereye doğradığımız soğanı, biberi, sıvı yağ da kavrulalım, üzerine doğradığımız eti ilave edelim iyice piştikten sonra 2 bardak kaynar su ilave edip 5 -10 dakika daha yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Öbür yandan patatesleri patlıcanı, havuçları soyup doğrayın yumuşayan etimize ilave edelim patatesler iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.Yemek piştikten sonra fırını 200 dereceye ayarlıyalım. Öbür yandan yağılı kağıda yemeği bölelim suyunu süzüp üstlerini güzelce kapatalım. 20-25 dakika fırında verelim ve tamamdır afiyet olsun.

Pilav için : Sıvı yağ da tel şehriyeleri kavuralım, kavrulduktan sonra yıkanmış pirinçlerimizi ekleyelim 1- 2 dakika birlikte pişsinler tuzunu da koyalım ondan sonra 2 bardak sıcak su ekleyelim. 2 kaşık Tereyağı da koyalım karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım su kaynadıktan sonra altını kısıp yavaş yavaş pişmesini bekliyelim.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz